RAZBOJNIŠTVO U ŽUPNOJ KUĆI Muškarac vezao svećenika, prijetio mu nožem i opljačkao ga

Policija ilustracija
Hercegovina.info

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama. Naime, maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Potraga za razbojnikom

Glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojske županije Elvedin Fišek za Avaz potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

''U 21:05  sati Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je izvršenje kaznenog djela razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jedne osobe uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit. Očevid su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije. U tijeku je vršenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo'', kazao je portparol Fišek za Avaz.

Nož mu stavio pod vrat

Župnik Žarko Vujica za pojedine medije je potvrdio kako je još u šoku, te da mu je razbojnik zaprijetio nožem koji mu je stavio pod vrat.