PROSTITUCIJA U MOSTARU Što je optuženi odlučio uraditi, ispitan i svjedok iz Tomislavgrada

Sado Đugum
Uhićenje Sade Đuguma/Hercegovina.info

U nastavku suđenja Sadi Đugumu (46), optuženom za organizirani kriminal u vezi s drugim kaznenim djelima, među kojima i navođenje na prostituciju i trgovina ljudima, u petak je posljednji svjedok obrane trebao biti Mijo Krajina iz Tomislavgrada.

Usvojen prijedlog

Međutim, Đugum će na narednom ročištu svjedočiti u svoju korist. Predložila je to njegova obrana odvjetnici Emir Karača i Dragan Barbarić, što je Sudsko vijeće, kojim predsjedava Danijela Dalipagić-Rizvanović, a u kojem su Merima Ćatić i Elis Sultanić, usvojilo.

S. H. je, podsjetimo, prema navodima optužnice, kao maloljetnu, Đugum navodio i poticao na pružanje seksualnih usluga od 2012. do 2013. godine.

Inače, Mijo Krajina, koji je svjedočio na okolnosti poznanstva s Đugumom u razdoblju od 2017. do 2018. godine, kada je s njim na nekoliko mjeseci boravio u Beču, u Austriji, kazao je kako ne poznaje S. H. niti ikoga iz Mostara. Za S. H. zna „iz medija i Facebooka“. Odgovarajući na pitanja Karače, ustvrdio je da se Đugum bavio preprodajom auta. Nakon boravka u Beču svjedok je rekao da se vratio u Tomislavgrad, a da je Đugum "stalno išao gore-dolje“, prenosi Avaz.

Imao jarane

"Imao je jarane gore, kupovao je, preprodavao. Prvi Hummer u gradu, znalo se da je to Sado, prvi Bentley isto", kazao je svjedok.

Potvrdio je kako mu je poznato da se Đugum bavio organizacijom dolaska pjevača, ali „nisu bili profesionalni“. U Tomislavgradu je živio, kako je rekao, u blizini Đugumovih te mu je pomagao u obavljanju nekih poslova u vezi s kućom, za što je dobivao novac. Na pitanje obrane o tome, „kada je već spomenuo automobil Hummer, je li mu poznato da je policija u Beču zaustavila Đuguma i S. H. u tom vozilu“, odgovorio je da nije.

Đugum je zatražio da mu se za svjedočenje osigura laptop, kako bi mogao prezentirati digitalne dokaze.

Odvjetnička tajna

Pod upitnikom je ostalo to hoće li biti dopušteno svjedočenje odvjetnika Rizaha Uljića iz Tuzle. Postupajući tužitelj Kemal Maksumić nije prigovarao tom prijedlogu, ali je ukazao na to da postoji mogućnost da je S. H. zastupao kao stranku, pa je u tom slučaju dužan čuvati odvjetničku tajnu.