POTRAGA U STOCU Brojne službe i stanovništvo i danas na Bregavi, ronjenje zahtjevno i teško

Bregava Stolac
FUCZ

Federalna specijalizirana jedinica za spašavanje na vodi nastavila je raditi na pretrazi korita rijeke Bregave s ciljem pronalaska tijela drugog mladića iz Stoca. Zajedno sa lokalnim službama i stanovništvom vršen je vizualni pregled korita rijeke Bregave (uzvodno od novog mosta, pa do mjesta utapanja u dužini od oko 2 km). Na nepristupačnim prilazima rijeci pretraga je vršena na dva raft čamca (nizvodno od novog mosta pa do lokacije Separacija pijeska, u dužini od oko 3 km). 

"Zajedno sa Ronilačkim klubom Mostar, vršeni su zaroni na lokalitetu utapanja. Zbog izrazito jakih vodenih struja ronjenje na toj lokaciji je izrazito zahtjevno i teško. U suradnji sa gradskom službom Civilne zaštite Stolac, na mostu u blizini zgrade Gradske uprave izvršeno je postavljene metalnih (armaturnih) barijera, s ciljem sprječavanja prolaska tijela nizvodno", rekli su iz Civlne zaštite HNŽ.

Pored pripadnika FUCZ u današnjoj potrazi aktivirani su pripadnici DVD Stolac, Gradske službe CZ Stolac, službenici Policije Stolac, te veliki broj lokalnog stanovništva. Potraga se nastavlja danas.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak prijavljen je nestanak dvojice mladića u dobi od 18 i 20 godina iz Stoca. Iz rijeke Bregave izvučen je automobil i tijelo mladića F. S., dok se za M. V. još uvijek traga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.