NASTAVAK AKCIJE JAGUAR Uhićena još jedna osoba zbog iznude i prijetnji nad Mostarcem

FUP policajci
Ilustracija/Hercegovina.info

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u nastavku akcije 'Jaguar' uhitili 24-godišnjaka iz Sarajeva osumnjičenog za iznudu i prijetnje nad Mostarcem.

Dana, 20. 12. 2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije nastavili provođenje operativno-taktičke akcije kodnog naziva 'Jaguar', a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela 'izazivanje opće opasnosti', 'teška tjelesna ozljeda', 'iznuda', a sve u vezi s kaznenim djelom 'udruživanje radi činjenja kaznenih djela'.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišena osoba A. R. (1999.) iz Sarajeva, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedena osoba koristi, kojom prilikom su pronađeni mobiteli i sim kartice koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, priopćeno je iz FUP-a.

Osoba lišena slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudila novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanesene teže tjelesne ozljede.

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena, te će u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije je pružilo Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Podsjećamo, u okviru ove akcije ranije je uhićen Dženan Oputa iz Hadžića kojemu je određen jednomjesečni pritvor.