KONJIC Uhvaćen s više vrsta droge, plinskim pištoljem, vagom i opremom za vakumiranje

Akcija droga Konjic
MUP HNŽ

Odjel kriminalističke policije PU Konjic u petak 27.10.2023. godine, uhitio je osobu inicijala H.Č (1991.) iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo iz čl. 238. st. 1. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Postupajući po provođenju operativnog plana „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ i po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, kao i policijske postaje Konjic izvršili su pretres stana , pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama praškaste tvari koja asocira na speed. Također je pronađen plinski pištolj marke „Ekol Firet Magnum“ i 50 komada municije, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon.

Po završetku kriminalističke istrage  podnijet će se Izvještaj o izvršenom KD Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, isto tako podnijet će se Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja iz čl. 7. st. 4. Zakona o oružju i streljivu HNŽ.