JOŠ JEDNA PLANTAŽA U HERCEGOVINI Policija pronašla zasad s 34 stabljike indijske konoplje

Indijska konoplja marihuana
PU Trebinje

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su pronašli u Nevesinju, zasad s 34 stabljike, visine do od 45 do 295 cm, koje svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje zajedno sa Odjelom za organizirani kriminal i droge su u dvorištu kuće vlasništvo osobe inicijala Đ.K. u Nevesinju, pronašli 34 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. Očevid na mjestu pronalaska stabljika je izvršen, te su stabljike indijske konoplje izuzete.

Izvršeni su pretresi šireg mjesta pronađenih stabljika, kao i kuće, pomoćnih prostorija, koje koristi navedena osoba, a sve u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“

Policijska uprava Trebinje je u tijeku 2021. godine evidentirala ukupno 79 slučaja zloupotrebe opojnih droga, i to osam kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i 71  prekršaj iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, priopćeno je jutros iz PU Trebinje.