IZVRŠEN OČEVID Netko je pokušao zapaliti kafić na ulazu u Mostar

Roman cafe Ortiješ
Srna

Nepoznate osobe pokušale su sinoć zapaliti ugostiteljski objekat u vlasništvu obitelji Berberović u mostarskom prigradskom naselju Ortiješ.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Ljudevit Marić rekao je Srni da je vlasnik objekta jutros obavijestio policiju o događaju, te da su odmah izašli na teren i obavili očevid.

"Utvrđeno je da je objekat posut nepoznatom materijom koja će biti upućena na vještačenje i bit će poduzete sve mjere i radnje da se otkriju počinitelji", naveo je Marić.

Ugostiteljski objekat 'Roman', koji se nalazi neposredno uz obiteljsku kuću Berberovića i uz magistralnu cestu, vandali su, kako se pretpostavlja, polili motornim uljem i pokušali zapaliti, ali nisu uspjeli u svojoj namjeri s obzirom da je riječ o mjestu koje je naseljeno i uz magistralu.

Vlasnik Roman Berberović jutros je prilikom otvaranja objekta uočio da je cijela ljetna bašta objekta posuta uljem, kao i ostatke paljevine, te je odmah obavijestio policiju.

Berberović je zatečen ovim činom, jer je, kako kaže, sa svima u dobrim odnosima i ne može ni zamisliti da bi mu netko mogao čak ni pomisliti loše, a ne zapaliti objekat koji je mukom stvarao i od kojeg živi njegova obitelj.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio pokušaj paljenja ugostiteljskog objekta obitelji Berberović u naselju Ortiješ. "Kao ministar sigurnosti očekujem od MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije efikasnu istragu koja će nedvosmisleno utvrditi tko stoji iza ovog napada".