FIZIČKI NAPADI Prijetio, oštetio kuću, zapalio sijeno, a onda je sjekirom i nožem napao policajce

Sjekira u ruci
Ilustracija

Tužitelj Područnog ureda Mrkonjić Grad pri Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka predložio je Osnovnom sudu u toj općini pritvor za Ljubomira K. (27) iz Ribnika zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela.

Iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka priopćeno je da je Ljubomir K. 18. studenog u mjestu Donji Vrbljani, općina Ribnik, na kući osobe čiji su inicijali K.N. i K.L, oštetio vrata i prozore, te ukućanima uputio ozbiljne prijetnje, piše Srna.

"U noći 21. na 22. prosinac u istom mjestu osumnjičeni je zapalio četiri plasta sijena oštećenih osoba čiji su inicijali V.S. i V.V. Kada su policijski službenici izašli na mjesto događaja napao ih je sjekirom, nožem i šarafcigerom, nakon čega je lišen slobode. U pomoćnom objektu koji koristi osumnjičeni pronađen je veći broj puščanih metaka, a koji su građanima zabranjeni za držanje", navode iz Tužiteljstva.

Tužitelj je predložio pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje pravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti kazneno djelo iz Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske.

Ljubomir K. je osumnjičen za kaznena djela 'Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari', 'Ugrožavanje sigurnosti' kaznenim djelom, 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje i kazneno djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.