EPILOG AUTOBUSNE NESREĆE Smrtno stradao vozač i jedna putnica, ozlijeđeno 13 osoba

Nesreća Trebinje autobus
hercegovina.info

Dvije osobe su smrtno stradale, a 13 ih je ozlijeđeno od čega tri teže, u prometnoj nesreći na cesti Trebinje - Ljubinje kada je autobus iz Banja Luke koji je prevozio radnike jedne osnovne škole na ekskurziju, iz za sada neutvrđenih razloga udario u brdo.

"Jutros oko 06:40 na magistralnoj cesti Trebinje - Ljubinje u Zasad polju dogodila se prometna nezgoda, kada je autobus iz Banja Luke, iz za sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u brdo, nakon čega je došlo do zaokretanja autobusa. Tom prilikom dvije osobe su smrtno stradale. Radi se o vozaču i jednoj od putnica. Autobus je prevozio ekskurziju radnika zaposlenih u Osnovnoj školi "Stojko Rakovski" iz Banja Luke. Trinaest putnika je zadobilo tjelesne ozljede, te su transportirani u Bolnicu Trebinje. Dvije osobe su teže, a jedanaest ih je lake ozlijeđeno. Svi su zbrinuti i stabilno su, nitko se ne nalazi u životnoj opasnosti. Dežurni tužitelj je izašao na mjesto nezgode, a tijela stradalih prevezena su u Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija. Izvršen je također i pregled vozila od strane vještaka kako bi se utvrdila tehnička ispravnost. To je ono što za sada možemo reći", rekao je za Hercegovina.info glasnogovornik Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje Srđan Vukanović.

Načelnik Odijeljena za kirurgiju trebinjske bolnice dr. Vlado Rašević kazao je kako su ipak tri osobe zadobile teže ozljede, ali da nitko nije životno ugrožen.

"Primili smo trinaest pacijenata, od toga su tri pacijenta zadobila teže tjelesne ozljede, jedan od njih se nalazi na intenzivnoj njezi i zadobio je prijelom desne bude kosti. Ostala dva pacijenta su u Odijeljenu za kirurgiju, jedan pacijent je zadobio prijelom kuka, a drugi prijelom grudnog pršljena. Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne ozljede i nadamo se da će oni u tijeku sutrašnjeg dana napustiti našu bolnicu. Nitko za sada nije životno ugrožen", rekao je dr. Rašević za Hercegovina.info.

Podsjetimo, zbog ove nesreće promet na magistralnoj cesti Trebinje - Ljubinje bio je u potpunosti zatvoren.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.