DRŽAVLJANI BIH PUCALI PO BEČU Četvero ranjenih i četvero uhićenih na bečkim ulicama

Beč policija pucnjava
APA

U subotu kasno navečer u Beču u kotaru Floridsdorfu dogodila se pucnjava. Rezultat iste su četiri ranjene osobe, među kojima tri bosanskohercegovačka i jedan iranski državljanin. Počinitelji su bili naoružani vatrenim i hladnim oružjem, te su se u automobilu dali u bijeg.

Policija je ogradila područje oko Fultonstrasse u Floridsdorfu – i pozvala stanovništvo da izbjegava to područje. Tijekom operacije policajaca s jurišnim puškama i pancirnim prslucima, kao i Cobra i WEGA, djelatnici su detektirali jednu kuću gdje su i uhićena četiri osumnjičenika, piše kroativ.at.

“Četiri osobe također su dobile liječničku pomoć zbog teških ubodnih i prostrjelnih rana, no trenutno nema opasnosti po život”, priopćila je policija koja nastavlja istragu o dosad nepoznatom motivu. Prema riječima glasnogovornika policije, osumnjičeni počinitelji su državljani BiH. Zbog goleme potjere, ostavili su svoja vozila za bijeg i pobjegli pješice – ali su za sobom ostavili tragove i svoje registarske pločice koje su policajce dovele do njihova mjesta.

Kako je priopćila policija, četvero ranjenih prebačeno je u bečke bolnice s prostrijelnim i ubodnim ranama, ali nisu životno ugroženi. Motiv krvavog čina još uvijek je predmet istrage, očevici su do sada samo izvještavali o 'svađi'. Policija je dodatno ogradila mjesto zločina i kuću u kojoj su osumnjičeni uhićeni kako bi se osigurali tragovi. Policija je također nastavila pretraživati ​​područja u blizini kućnih adresa uhićenih, piše kroativ.