DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U SARAJEVU Plaćene ubojice stigle iz Švedske, Osterdala pokušali ubiti i u Istanbulu

Šveđani Sarajevo

Pripadnici PU Sokolac sinoć su na području ove općine uhitili jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubojstvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup.

Riječ je o državljaninu Švedske Oliveru Herbertu – Peteru (26). On je sinoć lociran na području Sokoca, a pronađeno je i vozilo koje ga je čekalo tijekom izvršenja likvidacije, piše Avaz.

Iza likvidacije stoje plaćene ubojice

Avaz otkriva da iza mafijaške likvidacije Osterdala na Stupu stoje plaćene ubojice. One su namjenski stigle u Sarajevo, kako bi likvidirale vođu jednog od narko kartela u Švedskoj. Uhićeni Oliver Herbert-Peter pokušao je likvidaciju Osterdala prije nekoliko mjeseci u Istanbulu.

Osterdal se krio u BiH

No, iako je na njega pucano, nisu ga uspjeli ubiti.

Osterdal se, prema podacima sigurnosnih službi, krio u BiH, a likvidiran je jer je, navodno, odlučio svjedočiti protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj zbog čega je postao meta.

Podsjećamo, napadač Oliver Herbert – Peter je uhićen, dok se za trećim osumnjičenim traga. Tijekom pucnjave ranjen je muškarac (2001) koji je prebačen na KCUS. Tamo su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.