BORAČKO UDRUŽENJE KLIS-BUK Umrli iz Konjica nije bio uopće testiran

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

 „Boračko udruženje Klis-Buk" obratilo se javnosti s priopćenjem u kojem navode kako prva žrtva koronavirusa u Konjicu nije testirana iako je još 17. ožujka pokazivala jasne simptome koji su ukazivali na to da je već zaražen.


Navode kako se on obratio Hitnoj službi, ali su mu kazali kako postoje samo tri testa te da se isti koriste po prioritetima. “Imamo saznanja da je postojalo pedeset testova da su se “neki “ testirali i više puta”, napisali su u priopćenju.

Naglasili su kako je oboljeli testiran tek 22. ožujka pri dolasku na Infektivni odjel u Mostaru.


Zahtijevaju odgovor na pitanje tko su prioriteti pri testiranju. “Jesu li to zaraženi članovi kriznog stožera i njihove obitelji", pitaju se.

Pitaju se što se događa s medicinskim osobljem te zašto je toliko njih odjednom na bolovanju.

“Opet obični ljudi koji su uvijek bili spremni da brane ovu zemlju trebaju umrijeti, a da o njima nitko ne vodi računa jer su prioriteti za testiranje neki drugi, na koje se samo sumnja da su zaraženi iako ni do danas nemaju izražene simptome virusa”, navode u priopćenju.

Iz Udruženja zahtijevaju da se u najkraćem roku obavi testiranje njegove obitelji s kojima je više dana bio u direktnom kontaktu, kao i dezinfekcija kompletne kuće preminulog te utvrdi i objavi točan podatak o spiskovima testiranih. Također, žele da se daju jasne odredbe o prioritetima testiranja.

Na konferenciji za novinare koju je nedavno održao Krizni stožer HNŽ-a rekli su kako je 53-godišnji muškarac iz Konjica imao obostranu upalu pluća.

Naveli su kako su upit poslali na adresu Opće bolnice Konjic i Kriznog stožera Općine Konjic.