ŽENA KOJOJ JE NERMIN UBIO OCA I BRATA ''Svi su znali da je nasilnik, otac me poslao u Njemačku da me spasi od njega''

Nermin Sulejmanović
Facebook

''Donedavno sam bila kći i sestra. Nakon toga majka djevojčice, uzoran i savjestan građanin ove države'', ovako je za Dnevni avaz počela svoju bolnu ispovijest Dženana Onder.

U svom nedavnom krvavom pohodu monstrum iz Gradačca Nermin Sulejmanović ubio je njenog brata Denisa i oca Džengiza, teško ranio majku Harisu, a, osim doživljenih trauma i gubitaka, Dženanu su, nakon tragedije, potresle informacije o odnosu s ubojicom.

''Da, istina je, ja sam poznavala ubojicu. Poznavao ga je cijeli grad, Gradačac je malo mjesto'', započela je ova 24-godišnjakinja svoju priču.

''Kada sam imala svega 15 godina, a on 26, pokušavao je stupiti u kontakt sa mnom u više navrata, a s čime sam ja upoznala svog pokojneg oca. Moj otac to nije dopustio, shvatio je da je jedina namjera tom čovjeku bila da ostvari materijalnu korist od moje obitelji te da za to nije birao sredstva. Babo me poslao u Njemačku na dva mjeseca kod rodbine, kako bi me zaštitio od Nermina. Vidjela sam Nermina nekoliko puta u životu, ali nikada s njim nisam ostvarila nikakav kontakt. Hvala Allahu na tome. Allahovom voljom, moj otac je to spriječio na vrijeme'', navodi Dženana.

''Nermin je opljačkao moju obitelj u rujnu 2015. godine, otuđio je 54.200 eura iz naše kuće i zbog toga se moj otac s njim sudski sporio narednih osam godina. On je na posljednjem pretresu priznao neke stvari, ali to još nije zaključeno. Vjerovatno je znao da će ići u zatvor pa je krenuo na njih'', kaže Dženana za Dnevni avaz.

Navodi da je ogorčena jer se u medijima pokušavaju sakriti greške i propusti vlasti.

''Nitko ne spominje bol moje majke, koja je još u bolnici u Tuzli, na aparatima, u kritičnom stanju, koja je izgubila muža i sina u jednom danu, a i sama je umalo podlegla od rana koje joj je nanio taj zlikovac. Zamislite kako je teško kazati majci da joj je sin ubijen, a otišao je na doručak s prijateljem! Ona je svojim očima vidjela ubojstvo muža, ta slika je proganja i znatno joj otežava oporavak zbog boli i stresa koji preživljava uporedo s bolovima od rana koje je zadobila od metaka. Nitko ne spominje moju bol, živim u strahu da ne izgubim jedinog preostalog člana obitelji. U jednom danu sam ostala bez babe, bez brata, a i mamin život je doveden u opasnost'', kaže Dženana.

Cijela država priča o femicidu, navodi Dženana, ističući svoje ogorčenje jer nitko ne spominje njenog brata Denisa, koji je ubijen u dvadeset i trećoj godini života, koji nikada nije nikakav prekršaj učinio, niti je ubojicu poznavao, niti je imao bilo kakav kontakt s njim.

''Denis je bio ambiciozan momak, softverski inženjer, humanitarac... Otvorio je vlastitu firmu u Brčkom. Radio je velike projekte za američke školske sustave. Planirao je ženidbu, prije mjesec je kupio stan u centru grada kako bi bio blizu roditeljima'', navodi Dženana.

Njen otac Džengiz je bio obiteljski i vrlo uspješan poslovan čovjek. Bez ikakvih poroka, navodi Dženana, kao i bez i sukoba sa zakonom.

''Svi su u gradu znali da je Nermin nasilnik, psihopat, kabadahija… On je to oduvijek bio, nije postao odjednom sve to. Imao je prijava, ali ne i presuda. Štitili su ga od zatvora. Načini na koje je to izvođeno me ne zanimaju, niti me on zanima. Meni obitelj nitko ne može vratiti. Ali čast i ugled itekako možemo… Istinom!'', ističe Dženana Onder za Dnevni avaz.