ZBRAJAJU SE ŠTETE Nakon potresa četiri osobe završile u bolnici, dvije su zadržane na liječenju

Zenica potres materijalna šteta
Zenicablog

Premijer Zeničko - dobojske županije (ZDŽ) Nezir Pivić dao je izjavu za medije nakon potresa koji je zatresao veći dio Bosne i Hercegovine, a epicentar je bio nedaleko od Zenice.

"Imamo informacije o bilansu štete usljed potresa koji je večeras pogodio područje Zenice. Prema informacijama županijske Uprave Civilne zaštite, u mjestu Ljubetovo zabilježeno je obrušavanje crijepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida. Na cesti M-17 u Jelini došlo je do odrona.

Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja ozljeđivanja građana, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana su prijavili ozljede usljed obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje ozlijeđenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Policija i službe županijske Uprave Civilne zaštite su u pripravnosti i prate stanje na terenu", rekao je Pivić.

Zenicablog piše kako je nakon potresa došlo do obrušavanja kamenog materijala na magistralnu cestu kod tunela Vranduk. Uslijed obrušavanja došlo je i do prometne nesreće u kojoj je najmanje jedna osoba ozlijeđena. Do završetka očevida i uklanjanja kamenog materijala promet na toj dionici magistralne ceste M-17 bio je u potpunosti obustavljen.