ZATRAŽEN PRITVOR Anel Bećirović priznao krivnju za ubojstvo Emire Maslan

Anel Bećirović
N1

Tužiteljstvo Županije Sarajevo uputilo je Županijskom sudu u Sarajevu prijedlog da odredi jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubojstvo partnerice Emire Maslan u naselju Alipašino Polje.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. Ročište povodom prijedloga Tužiteljstva ŽS održava se danas pred sucem za prethodni postupak Županijskog suda u Sarajevu, prenosi N1.

Odvjetnik govorio umjesto njega

Bećirović se nije obraćao tijekom ročišta, a njegov odvjetnik Omar Mehmedbašić kazao je kako je već ranije priznao krivnju i kako je njegov klijent u lošem psihičkom stanju. Tužiteljstvo je predložilo određivanje pritvora od 30 dana za kaznena djela ubojstvo i nabavljanje oružja i municije.

Bećirović je uhićen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno s četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhititi, a dijete je neozlijeđeno predano Centru za socijalni rad ŽS.