ZAŠALOVAO PA RAŠALOVAO Premijer Herceg je želio stepenicama u jezero, ali zbog naše prijave neće

Nevenko Herceg stepenice
Hercegovina.info

Plan premijera Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega da se u ljetnom razdoblju spušta lagano stepenicama u mostarsko jezero - propao je. Naime, nakon naše prijave inspekcijama, premijer je iste na lokaciji u Vojnu u cijelosti uklonio.  

Nevenko Herceg stepenice

Nevenko Herceg stepenice

Nevenko Herceg stepenice

Po našoj prijavi svim razinama inspekcije inspektori su utvrdili pravo stanje. Kako su nam potvrdili, županijski vodni inspektor je utvrdio da su postavljene privremene stepenice od drveta i pijeska, a vlasniku je naloženo da ih ukloni. Jučer je utvrđeno na licu mjesta da ih je premijer Herceg i sklonio nakon usmenog naloga inspektora te je sve vraćeno prirodi u prvobitno stanje.

"Županijska vodna inspekcija je dana 24. 10. 2022. godine zaprimila predstavku od strane uredništva heregovina.info zbog gradnje stepenica u koritu jezera na parceli k. č. 488/1, K. O. Vojno, Grad Mostar, te je zatražen inspekcijski nadzor. 
Županijski vodni inspektor je odmah po zaprimljenoj predstavci izašao na predmetnu lokaciju gdje je utvrdio da su postavljene privremene stepenice (kombinacija drvo-pijesak). Vlasniku je naloženo da mora ukloniti navedene stepenice iz korita jezera odnosno da sve mora vratiti u prvobitno stanje.
Županijski vodni inspektor je dana 2. 11. 2022. godine ponovno izašao na predmetnu lokaciju kako bi izvršio kontrolu usmenoga naloga, te je utvrdio da je subjekt nadzora postupio sukladno istom, odnosno da je sve vratio u prvobitno stanje", stoji u odgovoru županijskog vodnoog inspektora za hercegovina.info.
Nevenko Herceg stepenice

Nevenko Herceg stepenice

Nevenko Herceg stepenice

Premijer na odlasku na svom imanju od 1218 m2 koje je na njegovom sinu Antoniju gradi vikendicu ili neki objekt stambenog karaktera. Prema podacima iz katastra ova parcela je okarakterizirana kao oranica/njiva 4. klase. 

Nevenko Herceg stepenice

Inače, Nevenko Herceg je redoviti profesor na mostarskom Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na odsjeku 'Turizam i zaštita okoliša'.  

Iz Ureda za odnose s javnošću premijera Vlade HNŽ-a do danas nisu odgovorili gradi li još uvijek aktualni premijer na svom imanju u Vojnu stepenice koje vode u jezero, no redovno nađu vremena za svakodnevno izvješćivanje o broju pozitivnih na koronavirus u županiji.

Prema izvješću CIN-a, Hercegovi imaju stan u Mostaru, stan u Makarskoj, te udjele u kući u BiH i kući u Hrvatskoj.

Treba reći da premijer nije sam, i da interveniranje u koritima u Mostaru nije izuzetak, nego praksa. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.