ZAJEDNIČKA INVESTICIJA Dvije tvrtke iz BiH ulaze na hrvatsko tržište

tvrtka Doboj
EuroRoal

Tvrtke Euro-Roal iz Doboja i Alternativa iz Sarajeva potpisale su sporazum o zajedničkom ulasku na hrvatsko tržište.

Iako kada govorimo o stranim investicijama prvenstveno mislimo na one koje dolaze iz EU ili pak Sjeverne Amerike i Dalekog istoka, činjenica je da se veliki broj ulaganja odnosi na prekograničnu suradnju. Najnoviji primjer je namjera dvije tvrtke iz Bosne i Hercegovine, Euro-Roal Doboj i Alternativa Sarajevo koje su odlučile izaći zajednički na tržište Hrvatske, a onda po istom modelu i u Crnoj Gori, piše Poslovni dnevnik.

Kako su objavili iz dobojske tvrtke, namjera i cilj kompanije Euro-Roal je jačati odnose s bosanskohercegovačkim kompanijama te kroz zajednički nastup osnažiti prisustvo i status na regionalnim tržištima na kojima ova kompanija već ima stabilnu poziciju.

lz obje kompanije, potpisnice Ugovora o zastupništvu, poručuju da je došlo vrijeme da se tvrtke iz BiH ujedine u svom nastupu i zajedno predstave na tržištima izvan matične zemlje. Ovakve suradnje omogućit će im bolji i lakši proboj na ta tržišta i prezentaciju domaćih kompanija u pozitivnom svjetlu, kao snažne i kvalitetne kompanije koje su spremne na suradnju i odgovor na najzahtjevnije tržišne potrebe.

“Uspjeli smo pronaći zajednički interes za tržišta Hrvatske i Cme Gore. Euro-Roal i Euro-Metali u Hrvatskoj i Crnoj Gori, sa svojim asortimanom i uslugama koje nude, procijenili su da mogu proširiti ponudu i na proizvode tvrtke Alternativa”, poručili su iz Euro-Roala.

Alternativa je jedan od najvećih proizvođača panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije. Njihovi krovni paneli koriste se i za konstrukcije potrebne za instalaciju solarnih sustava.

Kompanija Euro-Roal doo Doboj Jug, kao članica grupacije Hifa-Oil, jedna je od vodećih distributera arhitektonskih građevinskih sustava, kao i obojenih profila za industrijsku namjenu u BiH. Svoj regionalno uspješan koncept poslovanja iz matične tvrtke prenijeli su i u novu kompaniju Euro-Roal doo Zagreb.