VUKOVIĆ "Potpisivanje ugovora očekujemo sljedeći tjedan, a dok nije donesena politička odluka sve je bilo farsa"

Dalibor Vuković
hercegovina.info

Potpisivanje Kolektivnog ugovora između Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i zdravstvenih djelatnika očekuje se početkom idućeg tjedna, kazao je danas za Hercegovina.info Dalibor Vuković predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a. Vuković ističe kako je sve usuglašeno i kako je sada na potezu premijer Nevenko Herceg.

"Jučer je Skupština Sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dostavila Vladi HNŽ-a odluku Skupštine u kojoj se prihvaća revidirana ponuda Vlade. Sada je na potezu premijer Vlade koji zakazuje svečanu sjednicu gdje će predstavnik reprezentativnog Sindikata i premijer potpisati Kolektivni ugovor. U tom trenutku on se objavljuje u službenim novinama HNŽ-a, te 15 dana nakon objave stupa na snagu. Oba sindikata su prihvatila ovu ponudu što znači da su zdravstveni djelatnici njom većinom zadovoljni. Kolektivni ugovor će trajati dvije godine", ističe.

Štrajk prestaje na dan potpisivanja.

"Odmah po potpisivanju ugovora, štrajk će se zaustaviti. Sada je samo pitanje kada će svečana sjednica biti zakazana. Sve je usuglašeno i očekujem da bi potpisivanje Kolektivnog ugovora trebalo biti početkom idućeg tjedna. Pravne pretpostavke su završene. Sve dok nije bila donesena politička odluka stajali smo na mjestu i sve je bilo farsa. U trenutku kada je donesena politička odluka tada je došlo do pomaka i poslana je povoljnija ponuda kojom se Vlada približila zahtjevima Sindikata", kazao je Dalibor Vuković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.