VREMENSKA PROGNOZA Južina za vikend, prognostičke karte za ponedjeljak 'divljaju', najavljene temperature do 22 °C

Kiša HErcegovina
Ruža Mijatović Bačić

Prvi dan vikenda ponovno će obilježiti vrlo nestabilno vrijeme, uz lokalno obilniju kišu. Na jugu i jugoistoku Hercegovine mogućnost izraženih grmljavinskih i tučonosnih pljuskova. Nedjelja prolazno mirnija, no ponedjeljak sprema jaku frontu, uz gotovo ljetno nevrijeme, prognozira Hercegovina.meteo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prognostičke karte za ponedjeljak doslovno "luduju", pa se meteorolog Ilija Sušac pita "otvaramo li to sezonu ljetnih nevremena?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BHMETEO piše kako u subotu sa zapada stiže novo naoblačenje. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne česta pojava kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Najviše se to odnosi na krajnji jug Hercegovine. Pojas od Neuma do Trebinja gdje postoji određena mogućnost za lokalno nevrijeme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U ostatku zemlje duži suhi intervali uz lokalnu pojavu kiše u manjim količinama. Klasika pri južini.

U jutarnjim satima prohladno, lokalno uz slab mraz, ponajviše u istočnim krajevima zemlje gdje će naoblaka sa zapada stići nešto kasnije. Tijekom dana porast temperatura uz postupno jačanje južnog vjetra.

Osjetno zatopljenje u čitavoj zemlji stiže u nedjelju uz umjeren do lokalno pojačan jugo. U planinskim krajevima uz olujne udare. Vrijeme promjenjivo oblačno, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje uz duže sunčane intervale. Za razliku od subote nedjelja će biti stabilnija uz tek rjeđu pojavu padalina u dijelovima Hercegovine.

Jutarnje temperature u porastu, bez mraza a preko dana proljetni ugođaj. Najtoplije na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do oko 22°C.

U noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka zahvatit će nas izražena frontalna linija sa zapada donoseći jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i lokalno grmljavinu. Na višim planinama snijeg. Dolaskom fronte, vjetar u postupnom slabljenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.