VLADA ŽZH Odobreno 230.000 KM za SKB Mostar

SKB Mostar

Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je na sjednici u petak Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva u ovoj županiji.

Razlozi za zaključivanje ovog kolektivnog ugovora su bliže definiranje prava i obveza poslodavaca i uposlenika u oblasti zdravstva, odnosno u javnim zdravstvenim ustanovama na području Županije Zapadnohercegovačke.

Neto satnica u iznosu od 2,31 KM, koja je bila definirana Kolektivnim ugovorom iz 2021. godine, povećat će se na iznos od 2,71 KM od 1. siječnja 2024. godine, te na iznos od 2,81 KM od 1. ožujka 2024. godine, kako je dogovoreno ovim Kolektivnim ugovorom, navodi se u obrazloženju Vlade.

Također, na sjednici je Vlada donijela Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2024. godinu; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2024. godinu; Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu i procjenu Financijskog plana za 2025. i 2026. godinu; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu; Odluka o proglašenju 2. siječnja 2024. godine (utorak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj; Odluku o posudbi nekretnine označene kao k. č. 298/1 E PP2 k. o. Grude – Grad u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke Javnoj ustanovi Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Nekretnina u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke se dodjeljuje na posudbu Javnoj ustanovi Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, bez naknade, kako bi se osigurali potrebni uvjeti za obavljanje poslova iz nadležnosti Javne ustanove Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, i to na razdoblje od 20 godina.

Između ostaloga, Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o isplati sredstava za investicije u zdravstvu Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, koju je donijelo Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Financijska sredstva predviđena Odlukom Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke odobravaju se Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u iznosu od 230.000,00 KM bez PDV-a. Razlog donošenja ove Odluke je poboljšavanje uvjeta, opreme i prostora te pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, navode iz Vlade.