VLADA FBiH SUBVENCIRA BOGATE Kćerka Fadila Novalića, suci Suda BiH, profesor i gradonačelnik na popisu za električna vozila

Vlada FBiH Mostar

Vlada Federacije BiH prošlog je tjedna donijela Odluku o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Proračunu FBiH za 2023. godinu – poticaji pri kupovini električnih automobila.

Tako su dodijeljena ssredstva u iznosnu od 498.000 KM za kupovinu 89 novih automobila, a na popisu onih koji su dobili sredstva za ovu namjenu nalazi se i nekoliko zanimljivih imena,

Kćerka bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, Azra Novalić, dobila je 5.000 KM, baš kao i Hasila Čengić-Mešić kći Hasana Čengića koji se nalazio na crnoj listi SAD-a.

Vlada FBiH Mostar

Isti iznos je dobila i kćerka Hasana Čengića, Hasila Čengić-Mešić. Podsjećamo, Hasan Čengić se također nalazio na američkoj crnoj listi.

Dvojica sudija Suda BiH Redžib Begić i Enida Hadžiomerović također se nalaze na popisu dobitnika Vlade FBiH, a tu je i načelnik Bihaća Hamdija Lipovača. Poticaj je dobio i Aziz Šunje profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.