VIŠE POLICAJACA POD ISTRAGOM Tko je trostrukom ubojici iz Gradačca otkrio gdje se skriva žrtva?

policija tuzla

Više službenika Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije nalazi se pod istragom zbog moguće povezanosti s Nerminom Sulejmanovićem, višestrukim ubojicom iz Gradačca, doznaje Klix.ba.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije u suradnji s Županijskim tužiteljstvom u Tuzli trenutno provodi istragu protiv više osoba koje se mogu dovesti u bilo kakvu vezu s ubojicom Nerminom Sulejmanovićem iz Gradačca. Kako doznaje Klix.ba, zbog moguće povezanosti s njime, pod istragom MUP-a TK se trenutno nalazi i određeni broj policijskih službenika. U pitanju je, kako otkriva izvor, više osoba.

"Istraga se provodi protiv svih pripadnika policijskih snaga iz Tuzlanskog kantona, kako bi se utvrdilo postoji li veza između njihovog ponašanja i djelovanja i svega onoga što se dogodilo u Gradačcu", kazao je izvor.

Istraga koja se trenutno provodi trebala bi otkriti i tko je ubojici iz Gradačca otkrio lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga. Određene indicije postoje da je u pitanju osoba iz policije, međutim, sa sigurnošću se ne može tvrditi dok istraga ne bude završena.

Policajka otkrila lokaciju ubojici?

Podsjetimo, jučer je objavljeno da Tužiteljstvo tuzlanske županije i MUP provjeravaju navode prema kojima je policajka DŽ.S. trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću otkrila lokaciju na kojoj se skrivala njegova nevjenčana supruga s djetetom. Po dobivanju ovih saznanja MUP Tuzlanske županije je odmah obavijestio postupajuću tužiteljicu, navodi Dnevni Avaz koji tvrdi kako sve ukazuje na to da je policajka doista otkrila lokaciju žrtve. 

Teta ubijene Zijada Vuković Pamuković potvrdila je ranije istom listu da se Nizama Hećimović kod nje s djetetom skrivala sedam dana. "Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije", rekla je žena. Tvrdi kako je samo policija znala za mjesto na kojem se Nizama skrivala.

"Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene s djetetom od tog nasilnika", rekla je shrvana tetka tragično preminule žene.

Osmi dan nakon što je pobjegla od njega, Sulejmanović ju je pronašao. Njezino stravično ubojstvo prenosio je na svom Instagram profilu, a osim Nizame ubio je još dvojicu i ranio troje ljudi. Pred policijom je na kraju počinio samoubojstvo.

Tužiteljstvo: Senzacionalistički naslovi u medijima nanose nemjerljivu štetu

Istražni  timovi MUP-a TK po nalogu i pod nadzorom  Županijskog tužiteljstva obavljaju opsežne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tijekom i nakon trostrukog  ubojstva  i pokušaja ubojstva tri osobe u Gradačcu u petak 11. kolovoza.

U određene provjere su uključene i druge policijske agencije. Policijski istražitelji  obavljaju  detaljne  istražne radnje i  rade na dokumentiranju različitih segmenata vezanih za spomenute  događaje, a Tužiteljstvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi.

Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužiteljskih odluka, Tužiteljstvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo  kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

 Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene  informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i  na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu  društvu u cjelini i  samom daljem tijeku istrage.

Danas će se održati sastanak operativne istražne  grupe tužitelja i ovlaštenih službenih osoba agencija za provođenje zakona  i dogovoriti  dalje smjernice u  rasvjetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na spomenute događaje.

Također, danas će se održati sastanak Ureda glavnog tužitelja i menadžmenta Uprave policije MUP-a TK na kojem će se ocijeniti i analizirati  postupanje institucija u vezi sa prijavljenim kaznenim djelom nasilja u obitelji povodom  konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u obitelji i drugih oblika nasilničkog ponašanja.