UTAJA, MITO, NANOŠENJE OZLJEDA Uhićeno 12 državljana BiH i Šveđanin. Neki su uhićeni i u Hercegovini

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Zvornik, 18. kolovoza 2023. godine, lišili su slobode Z.P. (1963.), državljanina Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Prethodno, 16. kolovoza, pripadnici te postrojbe su lišili slobode M.Š. (1988.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet oružja i streljiva'. Državljanin R. Srbije i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. kolovoza, na letu iz Berlina, lišili su slobode M.S. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenih djela 'Teška tjelesna ozljeda' i 'Laka tjelesna ozljeda'. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji. 

Dan ranije, 16. kolovoza, lišili su slobode M.H. (1970.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora i Policijska uprava Tuzla zbog kaznenog djela 'Lažno predstavljanje'. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji. 

Prethodno, 15. kolovoza, službenici navedene postrojbe su na letu iz Beča, lišili slobode V.D. (1987.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela 'Utaja'. Bh. državljanin je predat službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Uz navedeno, pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. kolovoza, lišili su slobode M.K. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Štutgarta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina su 17. kolovoza prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača, lišili slobode Z.I. (1993.), državljanina Kraljevine Švedske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici postrojbe GPBiH Izačić, 14. kolovoza, lišili su slobode bh. državljanina, N.V. (1994.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Trebinje, 14. kolovoza, lišili su slobode H.B. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Jajcu zbog kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zupci i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. 

Prethodno, službenici te postrojbe su 12. kolovoza prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Klobuk lišili slobode P.O. (1968.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Pripadnici postrojbe GPBiH Gradiška, 13. kolovoza, lišili su slobode A.I. (1969.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog kaznenog djela 'Pronevjera u službi'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Tuzla, 13. kolovoza, na letu iz Dortmunda, lišili su slobode Z.S. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici postrojbe GPBiH Orašje su 13. kolovoza, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Orašje, lišili slobode S.Ć. (1986.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Zvornik za ovom bh. državljankom raspisala potragu zbog kaznenih djela 'Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja' i 'Davanje mita'. Predata je službenicima Policijske postaje Zvornik, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.