USKORO O VRUĆEM KRUMPIRU Nova premijerka Buhač 'u rukavicama' o ZZO HNŽ, bivšem poslodavcu

ZZO HNŽ

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije već 9 mjeseci je obezglavljen budući da njime rukovodi Ana Vidačak kao v. d. ravnateljica nakon smjene dugogodišnjeg ravnatelja Rade Bošnjaka. Prema riječima nove premijerke Marije Buhač koja je i sama pretendirala na tu poziciju ZZO-a putem natječaja, uskoro bi trebalo biti riješeno to pitanje.

"Na dvije prethodne Skupštine pitao sam osobu koja je za govornicom predstavljala Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ ima li ona dokument kojim se predstavlja kao ravnatelj ZZO-a, a odgovor je bio da nije dužna dostaviti odgovor na to pitanje. Na prošloj sjednici sam pitao premijerku Buhač jesu li imenovali ravnatelja ZZO i do danas nisam dobio odgovor na to pitanje iako sam trebao dobiti odgovor. Kratko ponavljam i ovaj put, je li imenovan ravnatelj/ica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ?", pitao je na sjednici Ivan Odak (HDZ 1990).

Sljedeća sjednica 

"Moram vas izvijestiti da to nije jedino ravnateljsko mjesto u ovoj županiji kojoj je istekao mandat ili imaju v. d. mandat jer ima još par takvih institucija. Na sljedećoj sjednici Vlade donijet ćemo konkretan zaključak vezano za sve natječaje raspisane u županiji", naglasila je u svom odgovoru premijerka Marija Buhač.

Devetomjesečna trakavica

Izbjegla je tako konkretan odgovor o vrućem krumpiru - ZZO HNŽ, uvelike uzdrmanog aferom Peti kat. 

Podsjetimo, Vlada Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) na telefonskoj sjednici održanoj 9. prosinca dužnosti ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ razriješila Radu Bošnjaka, a za v.d. ravnateljicu imenovala Anu Vidačak na razdoblje od tri mjeseca. 

Raspisan je i natječaj za novog ravnatelja, koji će, izvjesno je, biti poništen.

Na njega su se prijavili Stana Burić, Ana Vidačak, Vedran Marčinko, i aktualna nova premijerka Marija Buhač koja je tada bila zaposlena u ZZO kao i kolegice Burić i Vidačak, dok se Marčinko kandidirao iz federalnog Ministarstva zdravstva. 

Iako je Marija Buhač bila najizvjesniji kandidat za poziciju nove ravnateljice ZZO-a, zbog unutarstračkog raskola ravnatelj nikada nije imenovan, a ZZO-om upravlja Ana Vidačak kojoj je istekao mandat. 

Jedna struja, predvođena bivšim županijskim premijerom i bivšim ministrom zdravstva natezala je za tadašnju v.d. ravnateljicu Anu Vidačak, dok je druga struja, ona Rafaela Gagre, zagovarala Mariju Buhač. 

U stranci su se odlučili na kompromisna rješenja i zadovoljili apetite bivšeg čelnika županijskog odbora i vlasnika hotela Buna Rafaela Gagre čija je kćerka upravo Marija (Gagro) Buhač počastivši je premijerskom funkcijom, dok, kako čujemo, ni Ana Vidačak, nije više opcija za ravnateljicu, unatoč lobiranjima Rade Bošnjaka. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.