UHVAĆEN PO INTERPOLOVOJ TJERALICI Granična policija uhitila K.Š. kojeg su tražili zbog "izazivanja opće opasnosti"

granična policija,zračna luka,interpol

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 15. lipnja 2023. godine, lišili su slobode M.Š. (1983.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela Prevara. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima MUP-a ZDK. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Zračna luka Sarajevo, 14. lipnja 2023., lišili su slobode E.Š. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti. Bh. državljanin je na Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigao letom iz Beograda. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Prethodno, 9. lipnja 2023., na letu iz Istanbula, pripadnici ove jedinice su lišili slobode K.Š. (1995.) jer je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog  djela Izazivanje opće opasnosti. Državljanin Savezne Republike Njemačke je predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko, 14. lipnja 2023., lišili su slobode R.K. (1988.), državljanina BiH. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog kaznenog djela Nasilničko ponašanje u stjecaju sa kaznenim djelom Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u HBŽ. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 11. lipnja 2023., lišili su slobode A.T. (1981.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. Dan ranije, 10. lipnja 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode bh. državljanina, M.D. (1996.),  nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku, također, radi izdržavanja kazne zatvora.

Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.
Pripadnici Jedinice GPBiH Zračna luka Tuzla, 10. lipnja 2023., predali su I.S.B. (1994.), službenicima Policijske uprave Živinice, nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Živinice raspisala potragu za njom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH. Državljanka Savezne Republike Njemačke je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla letom iz Friedrichshafena.