UHIĆENI U ŠPANJOLSKOJ Žena iz BiH s Argentincima pljačkala starije turiste

džeparoši Španjolska
La policia nacional

Španjolska Nacionala policija uhitila je međunarodnu bandu džeparoša na aerodromu “Palma Son Sant Joan Airport” u poznatom ljetovalištu Palma de Mallorca, među kojima je bila i žena iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose španjolski mediji, troje džeparoša, dvoje iz Argentine i jedna iz BiH, su odgovorni za desetine pljački na ovom aerodromu samo tijekom proteklog mjeseca.

U priopćenju španjolske policije stoji da su uhićeni 67-godišnji Argentinac, 57-godišnja Argentinka i 47-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, prenose Nezavisne novine.

Njihove mete su uglavnom bili stariji turisti, koji su organiziranim turama dolazili u ovaj dio Španjolske. Bili su toliko spremni da su u skoro svim pljačkama uzeli novčanik žrtvi, izvadili novac, a zatim neprimjetno vratili novčanik.

Inače, ovo nije prvi put da uhićuju ovaj trojac. Prošlog lipnja žena iz BiH je uhićena na istom aerodromu, ali su “operirali” i na drugim aerodromima. Kako prenose španjolski mediji, Argentinac ima zabranu prilaska aerodromu u Alikanteu, gdje je izveo brojne pljačke.

O kakvim kriminalcima se radi svjedoči i podatak da njih troje zajedno imaju preko 80 uhićenja. Policija je već zatražila da im se zabrani povratak na Mallorcu što je trenutno regulirano zabranom prilaska.