UHIĆEN KRIMINALAC S INTERPOLOVE LISTE Na Jahorini s njim bila i Tijana, bivša supruga Milana Tegeltije

Europol, Mup RS mladen samardžija
Europol, Mup RS

Na Јahorini je danas uhićen Mladen Samardžija, jedan od najvećih bjegunaca od pravosuđa u Europi, saznaje Raport.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske priopćili su da su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na području Istočnog Sarajeva u okviru akcije Tokio uhitili člana organizirane kriminalne grupe M.S., koji se u prethodnom razdoblju bavio preprodajom opojne droge kokain.

Dvostruko državljanstvo

Iz MUP-a RS navode da je M.S. državljanin Slovenije i BiH. Pojašanjavaju da je za njim raspisana Interpolova potjernica Slovenije za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Europol, Mup RS mladen samardžija

"U okviru istrage Uprave za organizirani i teški kriminal koja je trajala duže vremensko razdoblje pod nadzorom Tužiteljstva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bjega u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizirnaom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Europske unije, BiH, Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Samom istragom je dokumentiran prijevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin", navodi se u priopćenju MUP-a RS.

Kriminalistička obrada

Do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila, navodi se u priopćenju.

On će nakon kriminalističke obrade biti predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH. Protiv njega će biti podnesen izvještaj o učinjenim kaznenim djelima.

Samardžija je uhićen u apartmanu na Jahorini u kojem se skrivao dok je za njim bila raspisana raspisana Interpolova potjernica.

U apartmanu su zatekli i bivšu suprugu savjetnika Milorada Dodika, Tijanu Tegeltiju.

Europol, Mup RS mladen samardžija

Prema Raportovim informacijama, Tegeltija nije uhićena, nego je samo privedena na informativni razgovor gdje se ispituje o odnosima sa uhićenim Samardžijom.

Tjeralica za njim je dostupna na sajtu policije Slovenije. Nalazi se i na listi 50 najtraženijih bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu.

Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Inače, Tijana Tegeltija poznatija po svom instagram profilu Tiki Tile završila je zbog svog bivšeg muža Milana na američkoj crnoj listi.