TRAFIKA JOŠ NA RONDOU Do kada će, ne zna se

trafika Rondo
Hercegovina.info

Trafika Rondo još je na Rondou. Čeka zajedno s ostalim točkama naprasno prekinute sjednice GV Mostara. Po volji gradskih tajkuna ondje bi trebala niknuti trava, te bi tih par kvadrata zelene površine, kako nam objašnjavaju potomci urbicidaša 'osvježilo' cijeli grad i nadoknadilo sve ispilano drveće i betonirano zelenilo zadnjih desetljeća. Onda bi i pješaci lakše prolazili jer politika tvrdi da sada otežano prolaze, iako je više vjerovati vlastitim nogama. 

Vlasnica demantira gradonačelnika

Vlasnica trafike na Rondou Anica Vučić obratila se našoj redakciji povodom istupa gradonačelnika Mostara Marija Kordića na temu njezina kioska. Željna je, kaže, da demantira gradonačelnikov medijski istup da joj je nuđena alternativna lokacija za trafiku. Tvrdi da joj nikakva alternativna lokacija nije nuđena, štoviše da ju gradonačelnik nije htio ni primiti kada je tražila sastanak na temu kioska. S druge strane, od oporbenih vijećnika se saznaje da je suprotnu stranu, one kojima smeta kiosk primio.

„Reagiram povodom objave gradonačelnika kao da su meni ponudili premještaj. To je čista laž. Sve su smislili i htjeli me na silu otjerati, ali eto hvala Bogu ima još dobrih ljudi pa su mi javili što mi se sprema. Pitam se što je i koliko gradonačelnik dobio pa ovako brani ovu korumpiranu gamad. Nek' vas je sramota gradonačelniče“, kaže Anica Vučić te pita gradonačelnika zašto se petlja u mogući sudski proces. 

„Zašto sam ja 25 godina plaćala zemljarinu Gradu Mostaru!? Prskalu poručujem nek me tuži ako sam na njegovoj zemlji. Gradonačelniče rekao si nekim visokopozicioniranim ljudima da 'kiosk ostaje, u planu je'. Imaju poruke koje čuvam kao dokaz za organe koji istražuju ovaj slučaj. Narod želi da kiosk ostane, peticiju da ostane tu gdje je bio 70 godina potpisalo je preko 2000 ljudi“, tvrdi Vučić. Prema njezinim riječima kiosk je prošao regulacijski plan i razmještaj kioska, te sukladno tome treba dobiti dozvolu na 5 godina. 

Kordić je pak izjavio da je trafika ostala, no kasnije se uvidjelo da je „dio trafike na privatnoj zemlji“. 

„Dvije lokacije su ponuđene, jedna je na onom širem dijelu tamo, da to bude integracija kioska i autobuskog stajališta. To je onaj dio gdje nam autobusi staju na Rondou isto atraktivna lokacija 10 metara dalje i tu ne bi smetala, jer bi bila sastavni dio autobusnog stajališta“, kazao je Kordić za FTV
Upravo na tu izjavu reagirala je i vlasnica trafike. 

trafika Rondo

Golijati imaju 12 potpisa

Dok Anica ima preko 2000 potpisa, što na trafici, što online za ostanak trafike, „stanari“ koji se suprotstavljaju uspjeli su prikupiti svega 12 na cijeli tržni na Rondou, od čega su dva potpisa Prskala. Ovdje se predstavljaju kao 'stanari', iako su ažurni u HDZ BiH Rondo. 

Ispod par kvadrata trafike zamislili su zelenu površinu, dok su nekad prekrasnu parcelu na Rondou betonirali u cijelosti, bez ijednog stabla ili travke u prolazu kompleksa. Premašili su i katnost i gabarite, što se lako moglo tada u mostarskom urbicidnom mračnjaštvu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.