SWISSOTEL I NOVOTEL BRISTOL Kćerka Bakira Izetbegovića postala nova direktorica luksuznih sarajevskih hotela

Hoteli Sarajevo
Klix

Jasmina Izetbegović, kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića, nova je direktorica hotela Swissotel i Novotel Bristol u Sarajevu, doznaje Klix.ba.

Njen pomoćnik je, prema prvim informacijama, Semir Rastoder. On je široj javnosti poznat zbog izazivanja prometne nesreće u Nedžarićima, u kojoj je poginula Hava Dovadžija. Njemu je 2019. godine ukinuta presuda zbog povreda kaznenog postupka.

Swissotel, jedan od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels, otvoren je 2018. godine u sklopu Sarajevo City Centra (SCC), a tada su svečano vrpcu presjekli Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i predstavnici Al Shiddi gurpacije. U hotel s 5+ zvjezdica uloženo je 150 milijuna eura.

Swissotel u Sarajevu ima 21 kat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

Drugi objekt u ovoj grupaciji je sarajevski Hotel Novotel Bristol koji je u srpnju 2020. godine zatvoren uz obrazloženje menadžmenta da je zatvaranje privremeno zbog teške ekonomske situacija izazvane pandemijom.