Šesnaest obitelji čiji su objekti oštećeni u potresu dobiva krov nad glavom

Općina Ljubinje potres
Ilustracija/hercegovina.info

Šesnaest obitelji iz Ljubinja, Berkovića i Bileće čiji su objekti oštećeni u zemljotresu u travnju 2022. godine i nisu uvjetni za stanovanje, bit će stambeno zbrinuti realizacijom projekta izgradnje stambenih objekata, ukupne vrijednosti 1.304.600 KM.

U općini Ljubinje bit će izgrađen višeobiteljski stambeni objekt sa šest stanova za smještaj šest obitelji, vrijednosti 650.000 KM. U općini Berkovići bit će izgrađeno devet individualnih stambenih objekata za čiju je izgradnju potrebno 592.200 KM, dok će u općini Bileća biti izgrađen jedan individualni stambeni objekt vrijednosti 62.600 KM.

Financijska sredstva za realizaciju ovih projekata je osigurala Vlada Republike Srpske.

Vršitelj dužnosti direktora Republičkog tajništva za raseljena lica i migracije Davor Čordaš danas je s načelnicima ove tri općine potpisao sporazum te istaknuo da je glavni cilj Vlade Republike Srpske da pomogne ljudima čiji su stambeni objekti oštećeni u zemljotresu i neuvjetni su za stanovanje, te da se trajno riješi njihovo stambeno pitanje. Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske, iseljenim obiteljima će se osigurati rješavanje stambenog pitanja u skladu sa standardima koji se primjenjuju u projektima koje implementira Tajništvo iz oblasti stambenog zbrinjavanja.