SEBIJA JE NAJVEĆA ŠTETOČINA U BH. ZDRAVSTVU Ministar Haris Vranić oštro uzvratio direktorici KCUS-a

sebija izetbegović,haris vranić,KCUS Sarajevo

"Otjerali su profesore, katedre su sveli na to da nema nastavnika, nastavnike uvode sa Medicinskog fakulteta u Foči, Mostaru, Banjaluci", tvrdi Vranić

Nedugo nakon što se priopćenjem oglasili iz KCUS-a, tvrdeći kako su u ovoj zdravstvenoj ustanovi zabranjene posjete, zbog diskriminacije koju provodi ministar zdravstva ŽS Haris Vranić i Vlada ŽS oglasio se i "prozvani" ministar. Iz KCUS-a se žale da nemaju dovoljan broj ljudi kako bi mogli dozvoliti posjete, te za to krive Vladu i ministra.

"Oni su prije zapošljavali koga su htjeli. Sve te točke su proslijeđene Vladi FBiH za vrijeme bivšeg premijera, Fadila Novalića. Zašto on to nije stavljao? Zašto se ne obrate bivšem premijeru i zašto te točke nije stavljao na dnevni red? Ja to ne znam. Sve što treba da se zaposli je pripremljen materijal i kada bude Vlada smatrala da tu točku stavi na dnevni red i usvoji. Do tada neka KCUS razmisli o svom radu posljednjih godina i gubitku kadra i srozavanju medicine na najniže grane", kazao je Vranić za N1.

Istakao je kako se sve pretvorilo u osobni sukob KCUS-a sa njim zato što nikada nije htio da "igra" kako je htjela direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

"Ni kada sam radio na KCUS, a pogotovo sada kao ministar. To što igra toliki broj liječnika koji su izgubili lik i moral srozali na najniže grane to je pitanje za socijalna ispitivanja. Sebija Izetbegović i dalje nastavlja maltretirati čitav sustav, ne dozvoljava posjete pacijentima. Žalosno je da u posljednjih osam godina nisu uradili transplatacije. Neka navode koje su nove metode uvele, neka kažu koji poznati liječnici su došli u posjetu i sa kojom bolnicom imaju usku suradnju", dodao je Vranić.

Osvrnuo se i na odlazak doktora sa KCUS-a.- Otjerali su profesore, katedre su sveli na to da nema nastavnika. Nastavnike uvode sa Medicinskog fakulteta u Foči, Mostaru, Banjaluci. Eto kako je Sebija Izetbegović unaprijedila zdravstveni sustav. To je najveća štetočina u zdravstvenom sustavu koja se ikada pojavila od kraja rata. To je štetočina zdravstvenog sustava. Svaki dan njenog boravka na KCUS-u je unazađivanje KCUS-a za godinu dana, istakao je Vranić.

U priopćenju, između ostalog, navedeno je kako navodno Vlada ŽS, onemogućava nam da normaliziraju rad i dopuste posjete bolesnicima.

"Ministarstvo zdravstva Županije Sarajevo i njegov Krizni stožer je u više navrata naglašavalo i izdavalo priopćenja u kojima su prema stavu ŽS dozvoljene posjete u bolničkim ustanovama i vraćanje u normalan rad poslije pandemije svim zdravstvenim ustanovama u ŽS. Posjete su u isključivoj nadležnosti menadžmenta ovih zdravstvenih ustanova, kao i to zašto ih još uvijek nisu dozvolili, te se za to pitanje treba isključivo obratiti isključivo njima, zaključio je Vranić.