VIDEO  Sebija Izetbegović u biografiji tvrdila da je specijalizirala u Zagrebu, a u intervjuu da nije!

Sebija Izetbegović
Avaz

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a u biografiji od 19. lipnja 1996. godine navodi da je u tijeku specijalizacije provela godinu dana na Klinici “Sveti duh” u Zagrebu, gdje je, kako tvrdi u toj biografiji, završila postdiplomski studij za strance na engleskom jeziku, piše Avaz.

"Na specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva primljena sam 1. veljače 1990. godine. U tijeku specijalizacije provela sam godinu dana na Klinici “Sveti duh” u Zagrebu, gdje sam završila postdiplomski studij za strance na Engleskom jeziku "ULTRA SOND IN CINICLAO MEDISIN". U Zagrebu sam također pohađala IAN MC DONALD seminar za kliničku primjenu ultra zvuka", navodi Sebija Izetbegović u biografiji od 19. lipnja 1996. godine.

Međutim, u intervjuu za N1, koji je objavljen 25. svibnja 2021. godine, jasno je kazala da nikada nije studirala u Zagrebu i da nije bila na postdiplomskom studiju. To je potvrdila više puta, što potvrđuje i snimka.

"Nijedan dio svoje specijalizacije nisam provela u Zagrebu. A akademska karijera se odvijala u smislu toga da sam završila postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu", kaže Sebija Izetbegović.

Na precizno pitanje novinara da li je dio specijalizacije radila u Sarajevu, a dio u Zagrebu, Izetbegović je odgovorila:

"Ne, ja nisam radila nijedan dio u Zagrebu. Dio boravka u Zagrebu je bio zamolba profesora Šimića da vrijeme koje sam zbog bolesti morala provest u Zagrebu, provedem na toj klinici da koristim vrijeme za učenje, ja sam ga tako koristila, to nije uopće pridodano mojoj specijalizaciji i uopće ne ulazi u moju specijalizaciju".

Na ponovoljeno pitanje, "nije li Zagreb mjesto vaše specijalizacije", Sebija odgovara:

"Ne uopće, ne, ne. Ja sam specijalizaciju provela na KCUS-u, na ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu".