RUDARI ĆE DOBITI DVIJE PLAĆE 'Utvrdili smo da postoje financijska sredstva u proračunu FBiH'

rudari
N1

Ispred sjedišta Vlade Federacije BiH u Sarajevu okupilo se oko 300 rudara koji traže dvije zaostale plaće i poštivanje kolektivnog ugovora. U međuvremenu je održan sastanak Sindikata radnika rudnika u FBiH i Vlade FBiH. Sastanak je završio s pozitivnim ishodom, javlja N1.

Federalni ministar energije i rudarstva Vedran Lakić obratio se javnosti i rudarima nakon sastanka, rekavši da će plaće biti isplaćene.

“Svi oni razgovori koji su bili ranije, bili su uspješni i tako je i ovaj put. Zahvaljujem se Sindikatu na borbi i podržavamo. Utvrdili smo da postoje financijska sredstva u proračunu FBiH, koja će se nastojati iskoristiti za isplatu plaća rudara rudnika u Zenici”, istaknuo je Lakić.

Nije zadovoljan sa zatečenim stanjem u rudnicima, te je naveo kako su opredjeljenja da se moraju zajedno suočiti sa svim problemima.

“Danas je to problem s ovim rudnikom, a imamo problema i s drugim rudnicima. Kao Vlada smo prihvatili kolektivni ugovor da se plaće isplate za siječanj i veljaču. U narednih 15 dana ćemo priopćiti što će biti s rudnikom Zenica. Pokušat ćemo najmanji broj dana skratiti kako bismo mogli obradovati ljude da imaju plaću na svojim računima”, zaključio je ministar Lakić.