REZULTATI ANKETE Većina protiv naplate kvartovskog parkinga u Mostaru, a Barbarićevu ostavku zaziva 90 posto ispitanika

Mostar parking Ivan Barbarić anketa

U online anketi koju je provela udruga 'Bura.Info' o stanju u 'Mostar parkingu' veliki broj građana izrazio je svoje nezadovoljstvo dosadašnjim radom ili upravljanjem tim javnim poduzećem.

Nakon što su anketu provodili i na gradskim ulicama, ispitivanje javnog mnijenja urađeno je i online putem, a uzorak ispitanika je od 900 do 1200, ovisno o postavljenim pitanjima.

Sudionici su mogli odgovoriti na 3 pitanja: 'Jeste li zadovoljni radom Mostar parkinga?, 'Jeste li za naplatu kvartovskog parkinga?' te 'Je li Grad Mostar trebao razriješiti dužnosti direktora Mostar Parkinga nakon što je utvrđeno da je sebi i prvim suradnicima osigurao besplatan parking?'. Glasovanje je bilo omogućeno samo jednom po IP adresi.

Rezultati ankete

Na prvo pitanje o zadovoljstvu radom MO Parkinga 80,55 posto građana odgovorilo je da nije zadovoljno trenutačnim radom, 11,34 posto čitatelja je zadovoljno dok njih 8,11 posto nema izraženo mišljenje o trenutnom radu.

Mostar parking Ivan Barbarić anketa

Za naplatu kvartovskog parkinga nije veliki postotak građana, odnosno 83,63 posto. Protiv naplate parkinga nema ništa protiv 14,93 posto, a mišljenje o tome nema 1,44 posto ispitanika.

Mostar parking Ivan Barbarić anketa

Ostavku Ivana Barbarića zaziva 90,76 posto ispitanih građana. 5,79 posto građana želi ga još gledati na toj poziciji, a 3,54 posto anketiranih je bilo suzdržano bez razvijenog mišljenja o postavljenom pitanju.

Mostar parking Ivan Barbarić anketa

Udruga 'Bura.info' se, prije svega, zalaže za ukidanje naplate kvartovskog parkinga za kojeg smatraju da je sve urađeno na brzinu i traljavo te bez pripreme i na štetu građana u osjetljivom trenutku kad je krenulo divljanje svih cijena. 


Ova aktivnost je realizirana u sklopu projekta ''Vratimo oteti parking građanima'' koji je dio šireg programa "Podrška građanima u borbi protiv korupcije" implementiranog od strane CCI uz financijsku podršku USAID. Sadržaj je isključiva odgovornost Udruge Bura info i ne mora nužno održavati stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.