PUKAO NAKON LOŠEG TRIPA Kerim iz BiH na sudu u Njemačkoj priznao ubojstvo hrvatskog državljana

kerim
bild.de

U Okružnom sudu u Munchenu počelo je suđenje 24-godišnjem državljaninu BiH Kerimu P. koji se tereti za ubojstvo Stjepana J. (25), Hrvata koji je izboden na smrt u minhenskoj četvrti Ramersdorf-Perlach, listopada, 2022. godine.

Na samom početku suđenja, Kerim P. je priznao zločin i sve što mu se stavlja na teret.

Kako prenose njemački mediji, do ubojstva je došlo nakon beznačajne svađe, da bi daleko krupniji Kerim P. nasrnuo na Stjepana J. i izbo ga. Pored Stjepana, on je ozlijedio i Maria M, koji je bio s njima u društvu. Tek kada su Mario M. i ostali počeli bježati, Kerim je spustio nož.  

Nakon izjava svjedoka ispostavilo se da je Stjepan J. (25) imao ranije probleme sa Kerimom, ali da je doslovno ubijen bez ikakvog razloga. Navodno su se prvo posvađali što je Stjepanu ispala pivska boca a onda su počeli da spominju kako je jedan od njih vrijeđao obitelj drugog. Međutim, sve ovo je izbezumilo Kerima P, koji je bez razmišljanja izvadio nož. Tijekom suđenja Kerim P. je izjavio da žali zbog svega što se dogodilo:

"Zbilo se u sekundi, i to mi veoma teško pada, rekao je on. Kako se moglo čuti tijekom suđenja, povrijeđenom Mariu M. je isplaćena odšteta od 5.000 eura, te da je odšteta ponuđena i obitelji ubijenog, ali su je oni odbili.

Prema svemu što je predočeno u minhenskoj sudnici, moglo se zaključiti da Kerim P. vjerovatno nije znao što radi. Ne zbog pet, deset popijenih piva, niti marihuane koju je konzumirao tog dana, već zbog činjenice da je od ranije patio od paranoje. Kako je sam rekao, pet mjeseci prije ubojstva imalo je “loš LSD trip” zbog čega je postao paranoičan, prenose Nezavisne novine. 

"Imao sam momente kada sam čuo glasove. Zvučnik u autu bi mi se odjednom osobno obratio, i to mi se dogodilo nekoliko puta, rekao je Kerim P. Kako se moglo čuti, optuženi se nalazi na terapiji još od 2015. godine, kada je počeo da uzima antipsihotike i antidepresive zbog svog nasilnog ponašanja.

Inače, obitelj ubijenog Stjepana J. bila je prisutna u sudnici, a sestra ubijenog kaže da ne želi  čuti isprike optuženog:

"To nam neće vratiti Stjepana. On je bio jedna divna, empatična osoba, ali nažalost, i malo naivna, rekla je ona. Dodala je da cijela obitelj i dalje pati te da nikada neće moći preboljeti njegovu smrt.

Izricanje presude zakazano je za 13. ožujak.