PRVI DANI NOVE GODINE Uglavnom kiša i južina, na nekim planinama bi moglo biti nešto snijega

Kiša
Hercegovina.info

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja. Na vrhovima planina slab snijeg. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša. Više padaline u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 11 stupnjeva.

Trodnevna prognoza

U utorak 2. 1. 2024., pretežno oblačno vrijeme, uz djelomično razvedravanje tijekom dana. U jutranjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, djelomično centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, a na planinamam je moguć slab snijeg. U kasnim večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stupnjeva.

U srijedu  3. 1. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 8 do 14 stupnjeva.

Biometerološka prognoza

Opća slika djelomično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini, zapadnoj Bosni i Krajini. Južno strujanje uz padaline i natprosječne temperature, kod osjetljivih osoba može prouzročiti reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima. U ostatku zemlje stabilnije, malo svježije uz sjeverno strujanje i ugodnije. Tijekom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i prikladno se odjenuti.