PRVA SJEDNICA NOVE UPRAVE Danas o smjeni Sebije Izetbegović, poznato tko bi je mogao naslijediti

Sebija Izetbegović
Avaz

Prva redovna sjednica novog Upravnog odbora (UO) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zakazana je službeno za danas, 30. listopada, u 16 sati. 

Prošlog tjedna je objavljen i dnevni red sjednice, na kojoj će biti donesena i odluka kojom se poništava javni oglas za direktora KCUS-a, a koji je raspisao smijenjeni UO, s Jasminom Kapetanovićem na čelu.

Dnevni red sjednice

Točka s materijalima jutros je poslana članovima UO, prema proceduri i protokolu.

Na ovoj sjednici kao točka dnevnog reda uvrštena je i smjena s dužnosti direktorica ove zdravstvene ustanove Sebije Izetbegović, jer ne ispunjava uvjete za mjesto direktorice.

Jedna od točaka je i imenovanje v.d. direktora do okončanja natječajne procedure.

Kako je Avaz ranije objavio, ministar zdravstva FBiH, Nediljko Rimac, koji je ranije tražio od UO određene informacije, ipak bi trebao potpisati odluku o razrješenju.

Privremeni direktor

Prema informacijama glavni kandidat za privremenog, točnije v. d. direktora KCUS-a koji će zamijeniti Sebiju Izetbegović jest kirurg iz ove zdravstvene ustanove Alen Pilav.

Naime, u raspodjeli pozicija KCUS je pripao NiP-u, koji na ovo mjesto predlaže Ismeta Gavrankapetanovića, aktualnog direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš".