PROVJERE Uhićen kod Livna po tjeralici iz Trebinja

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Pripadnici postrojbe Granične policije Bosne i Hercegovine (GP BiH) Kamensko su 12. srpnja prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Kamensko lišili slobode T.Z. (1977.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Pripadnici postrojbe GP BiH Gradiška, 12. srpnja 2023., lišili su slobode F.K. (1960.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog kaznenog djela 'Krađa energije'. Državljanin Nizozemske i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.  

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 13. srpnja, lišili su slobode M.M. (1985.), državljanina Bosne i Hercegovine i Australije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela 'Ugrožavanje javnog prometa' i 'Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa'. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Dohe. Predat je službenicima MUP-a Sarajevske županije.

Pripadnici postrojbe GP BiH Orašje, 12. srpnja 2023., lišili su slobode E.K. (1996.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Istoga dana, službenici postrojbe GPBiH Izačić lišili su slobode državljanina Republike Hrvatske i BiH, B.Ć. (2003.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Davanje lažnog iskaza'. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Izačić i predat službenicima Policijske postaje Velika Kladuša, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.