Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio 61. manifestaciju Dani berbe grožđa-Brotnjo 2016 u Čitluku

Dani berbe grožđa, Marinko Čavara
Otvorenje ove turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije, čiji je pokrovitelj Predsjednik Federacije BiH, počelo je Svečanim mimohodom svih sudionika manifestacije od Srednje škole fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga.

Program otvorenja upotpunili su kulturno-umjetnička društava i skupine iz cijele Hercegovine, a manifestaciju je otvorio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji se prigodnim govorom obratio nazočnima i poručio: "Ovo područje je od davnina poznato po vinogradarstvu, vinovoj lozi i proizvodnji vina. Ovaj kraj ima sjajne uvjete za život, ima mnogo započetih projekata koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Čestitam svima koji doprinose ostvarivanju rezultata u razvitku gospodarstva općine Čitluk.

Žilavku i blatinu vidimo u trgovinama i restoranima diljem Europe. Ove visoko kvalitetne sorte vina su priznate, a kvalitetu dokazuju priznanjima i nagradama na renomiranim sajmovima i prezentacijama. Mukotrpan rad naših vinara u potpunosti je prepoznat i ovom im prigodom od srca čestitam na hvale vrijednim uspjesima.

Sve ovo je potencijal i temelj za još bolju budućnost u kojoj vam želim što više okusa slasti grožđa i prekrasnih mirisa i okusa žilavke i blatine u zvukovima lijepe pjesme i glazbe u društvu dragih osoba"