PODIGNUTA OPTUŽNICA Šef vozača Tužiteljstva BiH lažirao iskaznicu, predstavljao se kao istražitelj i uzimao mito

Mustafa Vrabac

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigla je optužnicu protiv Mustafe Vrabca, rođenog 1985. godine u Sarajevu, nekadašnjeg zaposlenika Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, koristeći svoj položaj na mjestu rukovoditelja Odjela za opće poslove Tužiteljstva BiH, krivotvorio službenu ispravu, odnosno službenu legitimaciju Tužiteljstva BiH, te na taj način značku koristio neovlašteno se predstavljajući kao istražitelj, odnosno ovlaštena službena osoba.

Nadalje, on se tereti da je krajem 2022. i početkom 2023. godine, stupio u kontakt sa osobom A.A., te od istog zahtjevao i primio iznos od 20.000 KM, kako bi navodno posredovao kod službenih osoba Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti za kaznena djela –Krivotvorenje službene isprave iz članka 226. KZ BiH i Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. KZ BiH.

Vrabac je mjesecima bio pod posebnim istražnim radnjama, a u svojim nezakonitim poslovima, predstavljao se kao istražitelj Tužiteljstva Dejan, iako je obavljao poslove šefa vozača u Tužiteljstvu. On je snimljen kako od jedne osobe uzima 10.000 eura, nakon čega je i uhićen. MUP ŽS sve je mjesecima pratio. Vrabac je uhićen u siječnju 2023. u Sarajevo City Centru.