PALI NA DOLJANIMA Uhićen Sarajlija zbog proizvodnje droge, a zatim i Mostarac zbog nanošenja teške tjelesne ozljede

Granična policija
Granična policija BiH

Iz Granične policije BiH priopćeili su kako su pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Doljani, 17. ožujka 2024. godine, uhitili su E.Z. (1998.), državljanina BiH.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Sarajevu potražuje zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje i predan službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, također, na prijelazu Orahovlje na ulasku u našu zemlju, uhitili J.P. (1996.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda. Predan je službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su 17. ožujka 2024. lišili slobode D.G. (1979.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela Krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 16. ožujka 2024., priveli su R.M. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Dan ranije, 15. ožujka 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M.G. (1980.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Kalesija raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela Izazivanje opće opasnosti. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zvornik i predan službenicima Policijske uprave Kalesija.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 15. ožujka 2024., predali su S.N. (1975.) službenicima Policijske uprave Odžak, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. Državljanka Savezne Republike Njemačke je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj.