OPREZ Kolona automobila na ulazu u Mostar duža od 13 kilometara

Gužva kolona automobila Buna
Čitatelj

Na cestama u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, a iz BiHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona. Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Na ulaz u Mostar iz smjera sjevera i juga zabilježene su kolone automobila. Trenutno je kolona vozila iz smjera juga prema Mostaru duga između 13 i 14 kilometara, te se vozači pozivaju na strpljenje i oprez. Zabilježeno je i nekoliko sudara s manjom materijalnom štetom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Zupci, a na ulazu u našu zemlju na graničnim prelazima: Bijača,  Doljani i Velika Kladuša. Duge su kolone u oba smjera na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navodi se iz BiHAMK-a.