OBORENI SVI REKORDI Kroz Zračnu luku Tuzla prošli mjesec putovalo preko 50 tisuća putnika

Zračna luka aerodrom Tuzla

Zračna luka Tuzla zabilježio je najprometniji studeni s ukupno 50.651 putnikom.

To je za čak 42,7 posto više u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu. To je prvi put od veljače 2020. da je aerodrom zabilježio bolji rezultat u odnosu na 2019. godinu.

Rast je potaknuo Ryanair, koji je pokrenuo letove za Beč, Stockholm i Memingen, čime je postao konkurencija Wizz Airu, koji je do studenog bio jedini redovni operater iz Tuzle.

Zračna luka Tuzla je u razdoblju siječanj – studeni primila 422.185 putnika, što je i dalje manje za 23,4 posto u odnosu na 2019. godinu, prema podacima Ex-Yu Aviation News.

Za razliku od sjevera države, prošli mjesec Zračna LukaMostar nije imala komercijalnih letova, jer je ljetna charter sezona završila u listopadu. U studenom ove godine, kroz mostarsku zračnu luku prošlo je još manje putnika nego tijekom  pandemijom pogođene 2020.godine, dok su brojke pale za 99 posto u odnosu na prethodnu 2019. godinu. U studenom je kroz mostarsku zračnu luku prošlo samo 5 putnika.

Sveukupno, Zračna luka Mostar je u razdoblju od siječnja do listopada uslužio 10.801 putnika, što je pad od 66,5 posto u odnosu na tri godine prije. Uprava zračne luke je najavila da će Wizz Air sljedeće godine pokrenuti letove. Međutim, nije bilo potvrde ovih planova u ime niskotarifnog prijevoznika.