OBILNA KIŠA Poplavljeni objekti u Neumu, vatrogasci intervenirali u tri obiteljske kuće i jednom hotelu

Poplave Neum
PVP Neum

Neumski vatrogasci danas su imali pune ruke posla. Iako su u srpnju naviknuti da se bore s požarima, današnji dan sa sobom je donio borbu s poplavljenim objektima zbog obilnih padalina koje su jutros zadesile Hercegovinu.

"Zbog obilne kiše koja je u vrlo kratkom vremenu pala u Neumu, došlo je do bujičnih poplava te su vatrogasci imali intervencije u tri obiteljske kuće i jednom hotelu. Poplavljene su uglavnom garaže i pomoćni objekti, dok je u jednoj kući poplavljena bila garsonijera. Vatrogasci su radili na ispumpavanju i tijekom dana je sve riješeno", kaže za Hercegovina.info voditelj službe Civilne zaštite Neum Marko Topalović.

Poplave Neum

No, nije smo bilo problema s poplavljenim objektima.

"S obzirom na već spomenute bujične poplave došlo je i do prometnih zastoja s obzirom na to da su kolnici bili pod vodom. Vatrogasci su i tu brzo reagirali i otklonili sve poteškoće za vozače te je promet normaliziran", kazao je Topalović.

On je dodao kako je sve prošlo samo s materijalnom štetom po vlasnike neumskih objekata.

Poplave Neum

U Neumu je danas u 14 sati izmjerena temperatura 23 stupnja, a kiše bi ponovno moglo biti tijekom dana. Prema prognozama za sutra (nedjelja 2. srpnja), u jutarnjim satima nas očekuje jednako vrijeme kao i danas kada bi moglo biti kiše i mjestimičnih pljuskova, dok bi od 13 sati trebalo doći do postepenog razvedravanja i stabilnijeg vremena.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.