NOVO LJETO, PROBLEMI ISTI Građani upozoravaju na divlje parkiranje, smatraju da najgore prolaze oni što uredno plaćaju

Mo parking,Dubrovačka ulica u Mostaru

Od uspostave JP MO Parking brojni građani su imali nadu i velika očekivanja kako će se urediti ono što su vlasti nazivale mirujućim prometom. Iz dana u dan na našu adresu stižu komentari i mailovi građana koji se žale na trenutačno stanje.

Slučaj 1 - Avenija

"Živimo u Zoni 2 (Zgoni) i uredno plaćamo parking kartu svaki mjesec 15 maraka. Ona nam je istekla 23. u ponoć, a noću se parking ne plaća i otišli smo platiti parking odmah ujutro. No, suprug kad je došao vidio je da su mu 'zalijepili' kaznu oko 8:30. Dakle, kontrolor mu je naplatio kaznu bez obzira što se inače plaća. Redovno plaćamo i to mogu provjeriti u MO Parkingu, no ovaj put nismo mogli reagirati na poruku obavijesti koja inače dođe par dana ranije jer smo bili na moru i odlučili smo platiti čim smo došli. U poduzeću mu nisu htjeli stornirati napisanu kaznu jer kažu da svi budu obaviješteni kad treba platiti bez obzira što je on govorio da plaća inače i da je to sad pošao, ali da je odmah 'zorom' dobio kaznu'. Muž im je rekao da neće platiti ni kaznu, a ni parking jer to više nema nikakvog smisla. Plaćamo parking od samog početka i onda mi ispadnemo neki neposlušni negativci, a oko nas puno dvorište auta koji parkiraju po zelenim površinama, trotoarima, zagrade kontejner, prolaze i sve okolo", kazala nam je čitateljica čiji su podaci poznati redakciji, ali i kako je navela, MO Parkingu budući ih je kontaktirala jutros.

Slučaj 2 - Dubrovačka / Leopolda Mandića

"Ovo je nevjerojatno da još nitko nije uspostavio nikakvu kontrolu. Danima se auti parkiraju kako hoće i gdje hoće, ja sam zvao i MUP i MO Parking, ali osim ljubaznog razgovora nisam dobio odgovore na moja pitanja. Ako parkirate na mjesto koje je predviđeno za to teško možete izaći s autom zbog ovih koji parkiraju gdje ne treba. Ako probate proći autom ili pješke, opet vam smetaju. Jedina sreća nas stanara je da su nedavno postavljeni visoki ivičnjaci pa ne mogu 'uzjahati' gdje bi htjeli, ovako barem malo pripaze. Tko može skloniti vozila koja su nepropisno parkirana?", obratio nam se čitatelj iz ulice Leopolda Mandića.

Mo parking,Dubrovačka ulica u Mostaru

Mo parking,Dubrovačka ulica u Mostaru