NOVA LICA, STARE UDBAŠKE METODE Kako je Ivan Barbarić ubacio doušnika na naš sastanak

Barbarić špijun

Direktor Mostar parkinga Ivan Barbarić na naš sastanak o parkingu ubacio je doušnika, koji se predstavio kao običan građanin kojeg muči parking, a zapravo je kontrolor Mostar parkinga. Tijekom sastanka dobio je i pravo za riječ budući da je kasnio, a ostali nazočni sudionici već su iznijeli svoje probleme.

Zašto je kontrolor (čiji pravi identitet ipak nećemo objaviti) došao na sastanak i što ga muči u vezi Mostar parkinga?

Upitan o razlozima dolaska i problematici, navedeni je vidno nervozno i neuvjerljivo kazao 'da boluje od dermatitisa i kad stane ispred ljekarne da kupi potrebne lijekove, dobije kaznu što je po njemu apsurdno'. Šef Barbarić je mogao bolje pripremiti svog pulena za ovu rolu, a i on sam iz praktičnog iskustva bi morao znati da MO Parking nema nikakvu nadležnost oko kažnjavanja automobila na cesti jer je to isključivo nadležnost MUP-a.

Urednica hercegovina.info Kristina Perić pitala ga je je li on djelatnik, odnosno kontrolor MO Parkinga, što je dotični, opet nervozno i blago oznojan, zanijekao, nakon čega mu je kazala da nema potrebe za doušnicima, a direktor će sve pročitati na portalu. 

Tko je i što je trebao/mogao saznati njegov ne baš uspješni 'čovjek za specijalne operacije'?

Neslavno najpoznatiji direktor nekog mostarskog gradskog javnog poduzeća poslao nam je svog kontrolora, koji nije baš uspješno obavio tajnu operaciju. Ne znamo kako njegov radni dan/tjedan izgleda i koliko obilazi grad, ali među nazočnima je bilo onih koji su prepoznali dotičnog kontrolora s mostarskih ulica. Nervozni i vidno zbunjeni 'doušnik' lutao je hodnicima SPC Rondo i pitao ljude uokolo 'gdje je sastanak oko parkinga'

Ulaskom u dvoranu za sastanak bio je zamoljen potpisati se na formular kao i svi ostali građani zbog bolje međusobne komunikacije, a za potpis mu je trebalo neuobičajeno dugo i mislio se oko svog imena i broja mobitela. Kao rezultat premišljanja dobili smo nezadovoljnog građanina 'Davora Ju(r)kića' s teško prepoznatljivim brojem mobitela, a mail nije ni napisao.

Barbarić špijun

Prije sastanka imali smo saznanja da direktor Ivan Barbarić planira poslati doušnika kako bi, starim i na ovim prostorima svima poznatim metodama, za šefa malo provjerio radi li se o realnoj ugrozi. Nije jasno zašto bi itko posezao za ovakvim potezima kao da se radi o masonskoj loži budući da je sastanak bio medijski najavljen unaprijed, svi građani Mostara dobrodošli, a svi detalji, pa i naredni koraci objavljeni netom nakon završetka. Zatvoreni način djelovanja vjerojatno je prihvatljiviji šefu Barbariću gledajući na iskustvo dijeljenja povlaštenih karata sebi i određenom krugu ljudi oko sebe. Svi nazočni na sastanku, pa i njegov doušnik mogli su dobiti samo čašu vode, soka, grickalica i pokoji slatkiš.

Iz 'stožerne stranke svih Hrvata' vole se hvaliti pomlađivanjem i novim snagama, no ako su ovo novi kadrovi koji će našoj djeci omogućiti bolje od onoga što smo gledali zadnjih 15-20 godina, Dragane iskreno te molimo vrati nam onu staru garnituru.

Identitet mladića-doušnika nećemo objaviti iz razloga jer je ovo nije prvi put da direktor Barbarić svoje kontrolore koristi kao živi zid. Podsjetimo, gurnuti su u vatru kada aplikacija nije radila i nije bilo moguće regularno naplaćivati parking jer nisu imali ispravne podatke i korišteni su za zastrašivanje građana 'lijepeći kazne' ofrlje na što su bili očito primorani od vrha poduzeća što je rezultiralo brojnim svađama, uvredama i konfrotacijama s frustriranim građanima.     

Barbarić špijun

Udruga Bura i naš portal kao medijski promotor građanske inicijative 'Vratimo oteti parking građanima' prije dva tjedna organizirali su inicijalni sastanak s nezadovoljnim građanima i korisnicima Mostar parkinga kako bi zajedno poduzeli pravne korake u zaštiti nezaštićenih građana koji smatraju da Grad Mostar, odnosno javno poduzeće Mostar parking nemaju pravo naplaćivati parking oko stambenih zgrada. 

Barbarića, kao i sve zainteresirane djelatnike Mostar parkinga pozivamo da nam se pridruže na idućem sastanku što bi i bilo u cilju svih okupljenih građana budući da je pitanja puno, a odgovora malo.

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.