NIJE ŽURBA Čapljinski krim još nije izvijestio Tužiteljstvo o prebageriranoj crkvi

trijebanj crkva bager

Policija još uvijek nije izvijestila Tužiteljstvo HNŽ-a o bageriranju temelja srednjovjekovne crkve i stećaka u Trijebnju kod Stoca od mještanina DŽ. Idriza, premda je od događaja prošlo 20 dana. 

„Dežurna tužiteljica je MUP-u HNŽ odmah naložila sve zakonom predviđene mjere i radnje, te angažiranje inspekcijskih organa i drugih institucija kako bi se slučaj u potpunosti rasvijetlio. Naloženo je i uzimanje iskaza svjedoka, te ispitivanje posjednika parcele na kojoj su se nalazili spomenici (temelji crkve i stećci)“, kaže nam glasnogovornica Tužiteljstva Ana Rajič. 

Zanimljivo je kazati da je ovaj slučaj preuzeo čapljinski krim, kao navodno kapacitiraniji od stolačkog, no čini se da im se posebno ne žuri da rasvijetle ovaj kulturocid. 

„Policijsko izvješće u ovom predmetu još uvijek nije dostavljeno Tužiteljstvu“, navela je u nastavku odgovora Raič. 

Podsjetimo, 21. ožujka mještanin DŽ. Idriz prebagerirao je nalazište, srednjovjekovnu crkvu i stećke. Angažirao je bager, a na iskopu nije bio sam. Na fotografijama zabilježenim dronom vidi se da je imao društvo, i da je prekopavano točno područje gdje je crkva. Inače, ovdje je ranije nađena najveća količina(11.072) komada rimskog brončanog novca na području bivše države.