NEZADOVOLJNI RODITELJI UČENIKA OŠ NA BIJELOM BRIJEGU "Djecu su nam ispremještali i odvojili, a nitko ne zna zbog čega"

Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića osma osnovna bijeli brijeg
hercegovina.info

Roditelji učenika koji kreću u šesti razred Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu iskazali su ovih dana svoje nezadovoljstvo odlukom škole i ravnateljice Darije Stojčić koja je odlučila izmiješati djecu tri razreda koja su od svojih prvih školskih dana u razredima bili zajedno. Kako kažu nezadovoljni roditelji, razlog premještanja djece ne znaju, a ističu kako ravnateljica i nije imala baš razumijevanja za njih.

"Djeca su stigla do šestog razreda, odnosno kreću na predmetnu nastavu. Radi se o tri odijeljena s ukupno 54 učenika. Ta djeca su od 1. do 5. razreda išli zajedno u razrede, a sada je odluka Škole kako će se djeca izmiješati. Sada se moraju upoznavati doslovno kao prvašići", kaže nam nezadovoljna majka jednog od učenika navedene škole.

"Nekoliko roditelja je išlo na razgovor kod ravnateljice, no ona jednostavno ne želi čuti drugi stav ni saslušati. Bilo je galame i povišenih tonova", ističe ova majka.

Na pitanje o razlogu miješanja djece u ova tri razreda jasan odgovor nema.

"Navodno, da se djeca smire, pa ih se miješa po uspjehu i vladanju. Pa valjda tu trebaju nekakve odgojno-obrazovne mjere. Ne može moje dijete koje je uzoran učenik ispaštati. Zar se djeca nisu mogla dovesti pet godina? To se ne radi niti u jednoj školi. Djeca koja su skupa bila od 1. do 5. razreda, skupa su i u do kraja 9. razreda osnovne škole. To je slučaj jedino u našoj školi", kaže.

U novim razredima i učenici koji više ne pohađaju ovu školu.

"Djeci je šokantno prelaziti u druge razrede. Istina, oni se neki poznaju s vjeronauka, treninga i drugih aktivnosti, ali jednostavno ako ste s nekim išli zajedno pet godina i sjedili u klupi, teško je kada vas se ispremješta. Ono što je posebno zanimljivo, da se u jednom od razreda nalaze dva učenika koja su se ispisala iz škole. Eto koliko je ravnateljica upućena. Djeci treba pomoći, jer nije djeci jednostavno", kazala je ova uznemirena majka

Jednog drugog roditelja smo upisali zna li iz kojeg se razloga ravnateljica, odnosno škola odlučila na ovaj korak.

"Ono što doznajem da je ravnateljica samo kratko rekla "da je to za dobro djece" ma što god to značilo", rečeno nam je.

Upit smo poslali i Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu, ali do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili. Isti ćemo objaviti po primitku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.