NEMA STRAHA Pepco nastavlja po planu, otvaranje trgovine u Mostaru najavljeno za jesen

Pepco

Dana 26. srpnja 2023. godine smo obaviješteni o financijskim poteškoćama „Steinhoff International Holdingsa“, kako bismo spriječili daljnje špekulacije, obavještavamo Vas da stanje „Steinhoff International Holdingsa“ neće utjecati na poslovanje „Pepco N.V.“. Grupa" (PEPCO), tvrde za Hercegovina.info iz ove kompanije.

Ističu da se Pepco drži svojih planova otvaranja novih poslovnica i ulaska na nova tržišta, a prema ranijoj najavi, planira ući na tržište Bosne i Hercegovine u jesen 2023. godine, otvaranjem prve trgovine u Sarajevu.

Prva poslovnica Pepca će biti otvorena u West Gate retail parku koji se nalazi na Mostarskom raskršću. Nakon Sarajeva uslijedit će otvaranje prodavnica u Banjoj Luci i Mostaru, a sve se planira za jesen ove godine.

Kompanija PEPCO posluje već nekoliko godina kao nezavisna, uspješna kompanija sa vlastitim financiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdings-a.

U srpnju 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca trgovina – prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% uz konstantan rast, dostigavši 4,2 milijarde eura.

Kompanija PEPCO, koja posluje u 20 zemalja u Europi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati uz veliku podršku naših vjernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja.

U lipnju 2023. godine grupa je uspješno završila refinanciranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, što je naišlo na velik interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspješnog izdanja obveznica, PEPCO je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije - Fitch, S&P i Moody's, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta - kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude, u segmentu vrijednosti.