NE MOŽE ISPRINTATI 30 RJEŠENJA Selmo Cikotić blokirao dodjelu priznanja Graničnoj policiji

Selmo Cikotić
Fena

U ponedjeljak, 7. lipnja Granična policija BiH obilježit će 21.godišnjicu postojanja na kojoj su najboljim policijskim službenicima trebale biti dodijeljene "Zlatne" i "Srebrene" značke. Radi se o 30 priznanja za hrabrost i doprinos u obavljanju policijskih zadataka tijekom ove i prošle godine.

Međutim, odlukom Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH, ova priznanja uopće neće biti ni dodijeljena.

Kako doznaje Avaz apsurdno je obrazloženje Cikotića da se hrabri pojedinci ne nagrade.

Cikotić, koji je kao ministar trebao odobriti prijedlog Granične policije koja i financira ova priznanja, odgovorio je da mu je kasno stigao prijedlog, točnije da je sve zaprimio 2.lipnja, a da je godišnjica obilježavanja 6. lipnja, odnosno 7. lipnja

Selmo Cikotić

"Potpuno je jasno da zbog vrlo kratkog vremenskog roka za izradu 30 rješenja za dodjelu predloženih nagrada, ovo Ministarstvo nije u mogućnosti provesti kompletnu proceduru propisanu Odredbama pravilnika o nagradama u policijskim organima BiH", stoji u aktu Cikotića.

U prijevodu, Ministarstvo nije u mogućnosti isprintati 30 rješenja. Sugovornici Avaza tvrde da je prijedlog stigao 31.svibnja na adresu Ministarstva. Rečeno je da će narednog tjedna zbog bahatog ponašanja Cikotića biti podnesena i kaznena prijava.

"Zamislite da nemaju vremena isprintati 30 rješenja. Zbog toga ljudi neće dobiti zaslužene nagrade. Ovo je do sada nezabilježen udar jednog politikanta na operativnu samostalnost najveće državne policijske agencije", kaže sugovornik.